Wat is een maaltijdbox? Je ziet ze steeds vaker, maaltijdboxen. De bekendste is waarschijnlijk de maaltijdbox van HelloFresh. Het is niet zo gek dat de maaltijdbox zo populair is; het is heel gemakkelijk, gezond en hip om er gebruik van te maken. Je hoeft niet meer naar de supermarkt, de maaltijdbox wordt gewoon bij je thuisbezorgd. De bezorging is vrijwel altijd gratis. Doordat in de boxen allerlei verrassende ingrediënten en recepten zitten leer je steeds nieuwe smaken kennen. Je eet afwisselend en dat is gezond. Vaak kun je bij een aanbieder kiezen tussen verschillende soorten maaltijdboxen. Daarbij kun je aangeven voor hoeveel personen je wilt koken en hoeveel dagen per week.

HelloFresh

Originalbox

Veggiebox

Familiebox


Voor 1 to 6 personen

 Met 3 tot 5 maaltijden


Vanaf €34,00 tot €129,00

Marley Spoon

Marley Spoon Bestseller

Voor 2 volwassen personen


Familiebox

Voor 2 volwassen personen

en twee kinderen


Vanaf €36,00 tot 74,40

AH Allerhande Box

2-persoons inspiratiebox:

3 gerechten voor 2 volwassenen

€ 37,50


4-persoons Familiebox

3 gerechten voor 2 volwassenen en 2/3 kinderen

€ 49,00

De Krat

4 soorten maaltijdboxen

Vele mogelijkheden met wijde variatie aantal personen en samenstellingen


Vanaf €36,00 tot €69,00

Hoe werkt een maaltijdbox?

De meeste maaltijdboxen werken met een abonnement. Je ontvangt dan iedere week voor een bepaald aantal personen en dagen producten. Bij de meeste grote leveranciers zijn de abonnementen flexibel. Dat houdt in dat je ervoor kunt kiezen om de levering van je maaltijdbox tijdelijk stop te zetten tijdens vakanties of om af en toe wat meer te bestellen. Bij sommige leveranciers kun je eerst een proefbox bestellen, maar vaak is het ook gewoon mogelijk om een losse box uit te proberen.

Maaltijdbox bestellen? Bekijk deze tips

Bekijk als eerste of de leverancier van de maaltijdbox bij jou kan leveren. Meestal is de bezorging landelijk geregeld, maar controleer het even. Vervolgens moet je bedenken hoe vaak je gebruik wilt maken van de maaltijdbox en voor hoeveel personen. Er zijn boxen die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen en boxen die juist meer avontuurlijke producten bevatten. Vind je het daarnaast belangrijk dat de ingrediënten 100% biologisch zijn? Dan kun je dat laten meewegen in je beslissing voor een bepaalde box. Als je vegetarisch eet, dan valt er sowieso een aantal boxen af, omdat niet iedere leverancier vegetarische maaltijdboxen kan leveren.

 

 

Maaltijdbox vergelijken?

 

Welke leveranciers zijn er?

De meest populaire maaltijdboxen van dit moment zijn HelloFresh, de Allerhande Box, Marley Spoon en de Mathijs Maaltijdbox van tv-kok Mathijs Vrieze. Daarnaast bestaat nog een flink aantal minder bekende boxen, zoals Beebox, Ekomenu, BitesWeLove, De Buurman, De Krat, Culimeal, FoodWeLove, Gezond Gemak, Foodelicious en de Streekbox. Keuze genoeg dus. Hieronder vind je meer informatie over de vier bekendste maaltijdboxen.

Bekijk alle Maaltijdbox Aanbieders

Allerhande Box van Albert Heijn

Een voordeel van de Allerhande Box is dat deze werkt zonder abonnementen. Je bestelt telkens een losse maaltijdbox op de momenten dat jij daar behoefte aan hebt. Je kunt dan ook geen proefbox bestellen. De Allerhande Box is er in twee varianten, voor twee en voor vier personen. Je kunt de box online bestellen en thuis laten bezorgen of hem ophalen in de winkel. In beide gevallen is de levering gratis. De Allerhande Box voor vier personen kost € 49, die voor twee personen kost rond de € 35. Er is geen vegetarische box beschikbaar.

Albert Hein Allerhande Box Bestellen

HelloFresh

Van HelloFresh heb je ongetwijfeld weleens gehoord. Ze maken veel reclame en hebben vaak interessante kortingsacties. Het leuke van HelloFresh is dat zij een aantal verschillende maaltijdboxen aanbieden waaruit je kunt kiezen. Zo heb je de Originalbox, de Familybox en de Veggiebox. De Veggiebox is speciaal voor vegetariërs. Je kunt zelf aangeven voor hoeveel dagen en personen je de boxen wilt ontvangen. De prijs hangt uiteraard samen met de hoeveelheid die je bestelt. Een proefbox kost € 37. HelloFresh maakt gebruik van flexibele abonnementen die je tijdelijk kunt pauzeren. De levering is gratis.

Hellofresh met Korting Bestellen

 

 

Mathijs Maaltijdbox

De Mathijs Maaltijdbox is er in twee varianten, de Familiebox en de Variatiebox. De Familiebox is zoals de naam al zegt gericht op gezinnen. Er is een variant voor gemiddelde en voor grote gezinnen. De prijzen zijn respectievelijk € 49 en € 59 euro. De Variatiebox is bedoeld voor mensen die graag nieuwe ingrediënten en smaken willen ontdekken. De Mathijs Maaltijdbox werkt met abonnementen, maar je kunt wel een losse maaltijdbox bestellen door meteen na de eerste levering het abonnement te stoppen. De recepten zijn snel en gemakkelijk te maken, ook voor mensen die geen ster in de keuken zijn. Er is geen vegetarische box. Er worden geen verzendkosten gerekend.

Mathijs Maaltijdbox Bestellen

Marley Spoon

Marley Spoon is in opkomst. In de box zitten duurzame producten die vaak van lokale leveranciers afkomstig zijn. De recepten zijn gemakkelijk om te maken en de gerechten staan snel op tafel. Marley Spoon biedt twee boxen aan, de classic box en de familiebox. De recepten in de familiebox zijn erop gericht dat ook kinderen ze lusten. Van deze box is geen compleet vegetarische versie beschikbaar, van de classic box wel. Je kunt zelf aangeven hoeveel maaltijden voor hoeveel personen je wilt ontvangen. Het flexibele abonnement biedt de mogelijkheid om soms wat meer te bestellen of leveringen over te slaan. Een familiebox voor twee personen en twee kinderen en drie gerechten per week kost normaal € 59,40. Een classic box voor drie maaltijden voor twee personen kost doorgaans € 39,90. Er zijn geen extra verzendkosten.

Marley Spoon met Korting Bestellen