de krat

 

Heerlijke maaltijden met respect voor de natuur: maak kennis met de maaltijdboxen van De Krat

Ben je niet in de wieg gelegd voor een leven als een creatieve chef die z’n geliefden iedere dag een heerlijke en gezonde maaltijd voorschotelt? Zou je graag wat gezonder eten en wat meer biologisch maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan biedt De Krat een uitkomst. Met behulp van deze maaltijdboxen eet je namelijk eenvoudig ontzettend gevarieerd, gezond en met respect voor de natuur. En het mooiste? Je hoeft er zelf nauwelijks iets voor te doen. Voor minimale moeite zet jij iedere avond een heerlijke, creatieve maaltijd op tafel. Klinkt als muziek in de oren? Lees dan gauw verder. We leggen je namelijk graag uit wat dit lidmaatschap nu precies inhoudt.

Wat onderscheidt de maaltijdboxen van De Krat?

Je wordt tegenwoordig overspoeld met aanbiedingen van organisaties die maaltijdboxen aanbieden. De een nog goedkoper of gezonder dan de ander. Waarom zou je dus eigenlijk kiezen voor De Krat? Wat onderscheidt deze organisatie van anderen? Nou bijvoorbeeld het feit dat De Krat als eerste in Nederland begon met het verzenden van maaltijdboxen. Vanaf 2010 zijn ze al bezig met het samenstellen van gezonde, voedzame boxen en het bedenken van heerlijke recepten zodat jij dat niet zelf meer hoeft te doen. Daarnaast staat duurzaamheid bij deze producent erg hoog in het vaandel.

In Nederland zijn namelijk ontzettend veel heerlijke seizoensproducten verkrijgbaar en bij deze organisatie vinden ze dat we daar nog veel te weinig mee doen. Het is erg gemakkelijk om simpelweg te eten waar je zin in hebt aangezien onze supermarkten vol liggen met groentes en fruit vanuit de hele wereld. Zonde, vinden ze, want door Nederlandse producten te gebruiken zorg je ervoor dat er minder producten verscheept moeten worden van de andere kant van de wereld naar Nederland. En dat doet het milieu een hoop goed. Om nog maar te zwijgen over de versheid van producten die gewoon uit ons eigen kikkerlandje komen. Deze organisatie omarmt dit principe en zorgt dat jij met Nederlandse producten iedere dag wat lekker op tafel zet.

Hoe gaat het in z’n werking?

Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in de filosofie van deze organisatie? Dan is het zaak om aan de slag te gaan en het simpelweg een keertje te proberen. Maar hoe gaat het nu precies in z’n werking? Bij De Krat kun je kiezen uit verschillende maaltijdboxen. Zo heb je de Weekendkrat extra waarin je heerlijk brood, luxe delicatessen en heerlijk vlees of vis terugvindt. Via de website zijn er verschillende recepten beschikbaar die je met deze krat kunt vervaardigen.

Vervolgens kun je ook kiezen voor de Gemakskrat. Deze bestaat uit 3 maaltijden met bijgeleverde recepten. Binnen een half uur heb je een heerlijke maaltijd op tafel gezet. Voor de bewuste eters heb je vervolgens ook nog de vegetarische versie van de Gemakskrat en het Kratje Slank. Zo ziet er voor iedereen wel iets bij. Heb je je keuze gemaakt? Dan kies je voor een eenmalige bestelling of voor een abonnement. Deze keuze geef je eenvoudig door via de website. De krat wordt vervolgens bij jou thuis geleverd. Ben je woonachtig in Amsterdam? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw maaltijdbox op te halen bij het kantoor van de organisatie.

 

 

Maaltijdbox vergelijken?

 

Wat betaal je nu precies voor een lidmaatschap?

De prijs van de maaltijdboxen is afhankelijk van het aantal personen dat van de maaltijden moet eten. Voor een box voor twee personen betaal je tussen de 38 en de 45 euro, afhankelijk van welke box je kiest. Een box voor vier personen heb je al vanaf 58 euro. Over het algemeen sluit je een abonnement af wanneer je een maaltijdbox bestelt. Wil je een box liever eerst uitproberen voordat je een lidmaatschap afsluit? Ook dat is mogelijk! Via je eigen account kun je gemakkelijk de levering van de maaltijdboxen regelen. Wil je bijvoorbeeld een week overslaan? Geef dat dan eenvoudig online door en je ontvangt die week geen box.